Salı, Mart 21, 2017

Bitti (gibi).

Hani önemli bir sınava günlerce hazırlanırsın ya, hani sınava girdiğin günün akşamında tatlı bir boşluk oluşur hayatında, zorunluluklardan kurtulmuşsundur, gevşersin azar azar, rahatlarsın. İşte öyle hissediyorum şu an. Şu öykü. Sonunu en nihayetinde bağlayabildim. Tabii istediğim kadar vurucu olmadı. Ben sonu tokmak gibi insin istemiştim. Ama baktım, Borges'in aynı temalı öyküsünde tokmaklı son filan yok. Diğer öyküsünde de tokmaklı son yok, Kum kitabı öyküsünde. Sonra bugün Anıl'a imrenip Kafkaokur aldım. Oradaki bir öyküye göz attım, orada da tokmak filan gözüme çarpmadı. Yani bu standartlarımı düşürmek sayılmaz umarım, söz konusu öykülerden ikisinin yazarı Borges ve üçü de istisnasız yayımlanmaya lâyık görülmüş. Bir de bunlar sonu filan bağlamamış bile, bırak tokmağı. Öyle bitirmişler. Ben en azından bağladım. O yüzden bu şekilde yazmaya başlayacağım, öyle karar verdim. Henüz yayımlanmamış bir yazarım ben eninde sonunda. Yani yazar derken. Belki biraz abartmış olabilirim. Ama içindeki ayrıntılar güzel oldu blog. Genel duruşu fiyakalı oldu yani, söylemesi bana düşmez elbet ama. İçime sindi diyeyim, sen anla gerisini. Bence yayınlanır. Şimdi işçilik diye nitelendirdiğim kısmı kaldı. Yazması. Fikirleri, ayrıntıları sözcüklere cümlelere dökmesi. Üç - dört günlük iş. Yarın ve öbür gün işlerim var. Belki Perşembe günü başlarım başını yazmaya. Sonra dinlendirip tekrar okurum. O ilk yazıp da beğenmediğimi düşünüyorum şimdi. Ne kadar fark oldu arada. Geceyle gündüz gibi. Sonra da dergi araştırmalarına başlarım. Yes! İş oraya gelse keşke. Ah o günlere gelebilsem...

*  *  *  *  *  *  *  *

Bu ay iki sağlıklı sebze ekledim yemek repertuarıma: brüksel lahanasından daha önce bahsetmiştim, o bir de pancar. Pancar almak benim pek aklıma gelmez. Ama bugün ayıklayıp haşladım ve biraz sızma zeytinyağı ve tuz ile soğuk olarak yedim. Tek kelimeyle nefisti. Pancar cipsi de yapmayı denedim bugün ama başında beklemek gerekliymiş bir de 200 derece çok yüksek bir sıcaklık sanırsam, yarıdan fazlası kömür oldu. Bir de bakla var dolapta. Onu da yarın filan pişiririm.


*  *  *  *  *  *  *  *

Sanırım bu günlük bu kadar. Heyecanlıyım. Artık yazsam da bitse.



12 yorum :

  1. Mmm. Enfestir o haliyle pancar. Balığın yanında özellikle <3

    Okumak için gerçekten tırnak yiyorum, sabırsızlığımdan. Tokmaklı tokmaksız, artık bir Joe öyküsünü dergide basılı okumak isteği bu.

    Ne hoşmuş akşam modun.

    YanıtlaSil
  2. Pancarı çiğden rendeleyip yoğurtla karıştırıyorum, içine tuz ve biraz sarımsak, çok güzel ve çok pembe oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Dergiyi edinmene sevindim,umarım beğenmişsindir ^^

    Vayyy sonunda bitiyor şu öykü.Basılsa da biz de alıp kitaplıklarımızın en göze çarpan kısımlarına yerleştirsek :')

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ay ben de çok heyecanlandım, en kısa zamanda okumak dileğiyle...:)

    YanıtlaSil
  5. @Kahve: tokmaklı olaydı tam olacaktı ama ne yaparsın işte. O akşam güzeldi ya...Şimdi gene çalışma zamanı.

    YanıtlaSil
  6. @ Fermina: senin buralara hala gelmene çok ama çok sevindim. Bu arada o anlattığın tarifi nette bulmuştum ben fakat çiğden yapıldığına bir türlü inanamamıştım ve kesin bir yanlışlık var diyip kafamın çöplüğüne atmıştım. Demek hakikaten çiğ pancar yeniyormuş. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
  7. @ Anıl: aldım dergiyi fakat pek beğenmedim. İçindeki öyküler hoşuma gitmedi ama genelde edebiyat dergilerindeki öyküler pek hoşuma gitmez...Yazılar da böyle vurucu olsun, ufuk açıcı olsun isterdim, o da olmadı. Off yazsam da artık göndersem bir yerlere.

    YanıtlaSil
  8. @Eren: :)))) yazdığımda ve bitirdiğimde mutlaka buradan duyururum. Duyurmazsam çatlarım zaten. :D

    YanıtlaSil
  9. Benim okuduğum öykü mü? Ay çok heyecanlandım, nasıl bağladın acaba, daha en başındaydı, nasıl değişmiştir..

    YanıtlaSil
  10. Yok sana okuttuğumu sanmıyorum çünkü şimdiye kadar tek cümlelik bir fikirden ibaretti. Sana yazın okuttuklarım romanın bölümleriydi onlar da feci gözümden düştü. Bıraktım işin ucunu demeyeyim. Çünkü günün birinde tekrar dönmek istediğimi biliyorum. Ama şimdilk öykü(ler) yazmaya çalışıyorum. Tabii her an fikrim değişebilir :S

    YanıtlaSil
  11. Dolanıyorum ben buralarda hep :)
    Ben de internette gördüm ve aynı senin gibi çiğ olmasına takıldım. Dolapta çile dolduran bir adet pancara üzülüp denedim bir gün :)
    Light yoğurtla karıştırabilirsin mesela, kalorisi az olur. Kilo vereyim diye aklımı bunlarla bozdum bu ara. Ya da sen evde de yapıyordun yoğurt, en güzeli o.

    YanıtlaSil
  12. @ Fermina: çok sevindim buralarda dolanmana. Uzun zamandır evde yoğurt yapmadım. Bi ara yapayım yine.

    YanıtlaSil