Pazartesi, Aralık 31, 2012

Yeni blog tamamdır, darısı yeni aşkla yeni işin başına.

İşte yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Yılın son gününe gelip çattı zaman. Panik yapacak bir şey yok. Biri gidince biri geliyor nasılsa. Eskisi gidiyor yenisi geliyor. Daha ne olsun? Ya tersi olsaydı? De mi?

Kendimi nasıl hissediyorum biliyor musun günlük? En son böyle hissettiğimde hayatım yüzde bin beş yüz oranında değişmişti. Olumlu yönde. Gör bak şimdi sen...

Yeni yıldan çok ümitliyim senin anlayacağın. Hatta en büyük ikramiye bana çıksa, sırtımı yaslayıp, sakince gülümseyebilirim, o derece. Tavana filan zıplayıp tantana yapmadan. Öyle bir güven var üzerimde. İnanmıyorsun değil mi? Oysa gerçek. Gör bak dedim ya...

Dünden beri televizyon açık. Yılın belli başlı olaylarını verdi NTV. Kendimi sanki bir senedir uzayda yaşıyormuşum da dünyada olup bitenlerden bihabermişim gibi hissettim. Ne zaman olmuş bu? Aaa...Gangnam style'ı bile daha Cumartesi günü Bal Sultan'ın evindeki açık televizyondan izledim ilk defa. Bu sene, günlerce televizyonu açmadığım o kadar çok oldu ki. Gazete de almıyorum zaten. Hele youtube'da her istediğimi izleyebileceğimi keşfettiğimden beri (bilim ve tarih belgeselleri, martha stewart, cem yılmaz showları, filmler) televizyon programları çok gereksiz gözüktü gözüme.

Dün kendime ilk defa olarak alaska frigo yaptım. Normalde diyetteyim ama çeyrek litre frigoyu gövdeye indirdim dünden bu yana. Normal frigodan daha lezzetli oldu. Hatta şimdiye kadar yediğim en iyi çikolatalı dondurma. Tarifi netten buldum ama şimdi nerden bulduğumu bulamıyorum o yüzden şöyle bir amme hizmeti vereyim:

(normalde ölçüler iki katı fakat ben çok yememek için yarıya indirdim)

Ev yapımı Alaska Frigo:

yarım litre süt
1.5 çorba kaşığı un
1.5 çorba kaşığı pirinç unu
3 kaşık kakao
bir bardaktan bir-iki parmak az toz şeker
25 gr. tereyağ
40 gr. bitter çikolata
bir iki avuç: fındık, fıstık, badem (ben amerikan fıstığı koydum ama şam fıstıkla da müthiş olur)

Süt, unlar, kakao ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır. Sonra sıcakken içine kalan malzemeleri ekle ve erit. Sonra da küçük bir cam kaseye (hani tereyağı saklamak için olanlardan) iki parmak kalınlığa gelecek şekilde dök ve biraz ılınmasını bekleyip buzluğa at. Benimki ertesi sabah anca donmuştu ama az donmuş halde de güzel oluyor. Yani en az dört saat beklemeli. Yani şimdi yaparsanız yeni yıla girmeden tadına bakabilirsiniz. Avustralya'da yaşıyorsanız o zaman iş değişir tabii, onlar az önce girdiler çünkü. Hatta Kylie Minogue patlattı fişekleri. Hatta sinir oldum. Avustralya'nın başka bir gurur kaynağı mı yok? Bir bilim adamı? Bir cerrah? Topluma KM'dan daha fazla hizmet vermiş birisi?

Evet sevgili okurum. İşte yeni blogun ilk postunu sene bitmeden yazdım. Umarım yeni blogumu beğenirsin. Yeni yılda tekrar görüşmek üzere. Güzellikler seninle olsun.